TAUHU JEPUN CENDAWAN ::
Bahan-bahan:2 keping tauhu Jepun | dipotong enam
50gm cendawan butang | dipotong dua
50gm cendawan tiram
50gm cendawan jerami
30ml sos tiram
30ml sos ikan
20ml serbuk perasa ayam
30ml minyak bijan
20ml minyak
1 biji telur
10gm bawang putih
20gm tepung jagung | dibancuh dengan sedikit air
Garam dan gula secukup rasa
Cara memasak:1. Masukkan minyak dalam kuali dan tumiskan bawang putih hingga naik baunya.
2. Masukkan air bersama sos tiram, sos ikan, cendawan butang, cendawan tiram dan cendawan jerami. Kacau rata.
3. Biarkan mendidih dan masukkan tauhu, serbuk perasa ayam, garam dan gula secukup rasa.
4. Tambahkan bancuhan tepung jagung dan akhir sekali pecahkan telur bersama minyak bijan.
5. Kacau rata dan angkat.
50gm cendawan butang | dipotong dua
50gm cendawan tiram
50gm cendawan jerami
30ml sos tiram
30ml sos ikan
20ml serbuk perasa ayam
30ml minyak bijan
20ml minyak
1 biji telur
10gm bawang putih
20gm tepung jagung | dibancuh dengan sedikit air
Garam dan gula secukup rasa
Cara memasak:1. Masukkan minyak dalam kuali dan tumiskan bawang putih hingga naik baunya.
2. Masukkan air bersama sos tiram, sos ikan, cendawan butang, cendawan tiram dan cendawan jerami. Kacau rata.
3. Biarkan mendidih dan masukkan tauhu, serbuk perasa ayam, garam dan gula secukup rasa.
4. Tambahkan bancuhan tepung jagung dan akhir sekali pecahkan telur bersama minyak bijan.
5. Kacau rata dan angkat.
0 orang suke bace.....:
Post a Comment