Ber'santai' bersama ! ✿LYSSA FAIZUREEN✿ !

✿Jom baca entry ASFIERA minggu ini ✿

Thursday, December 30

epy new year 2011

nampak nya tinggal bape ari je tahun 2011 akan muncul......
tak sangka kan pejam celik...
dah abis tahun 2010...
tinggal lah sudah semua kenangan pahit dan manis ....so hal yang lepas2 tak usah di kenang dan di ingatkan...
kalau nak egat pun hal yang happy dan byk memory je...
yang cam hampeh tinggalkan jauh2....
azam aku pada tahun ni adalah....(malu lah)
jeng jeng jeng
hahaha..........aku nak kuruskan sikit badan aku....agak2 boleh ke??...
aku kne b'semangat dan berusaha utk m'capai hasrat yang penuh dgn pengorbanan ini....
pengorbanan???kene lah aku tinggal kan makanan kegemaran aku...
hmmmmm nak wt cm ne kan....
name pun diet..
al-maklum lah....sejak jadi ibu ni smpai lupe utk diri sendiri,dok sibuk dgn ank je...
perihal anak kne utamakan...
belum si suami pulak.....1001 hal
untuk azam ini aku kne nekad ....
doakan aku supaya berjaya mengendalikan kan azam aku pada tahun 2011......
HAPPY NEW YEAR 2011


amin.....
Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Tuesday, December 28

pergi nya cinta hati ku




perginya cinta hati ku
orang yang melahirkan ku
orang yang mengasuh ku
orang yang membesarkan ku...
segala-gala nya diuruskan oleh cinta hati ku
iaitu ARWAHYARHAMAH FATIMAH BT MD RASAD
ibu kandung ku yang tersayang

18hb June 2010 , 6.58 petang ..
Emak  pergi meninggalkan aku dan keluarga buat selama-lamanya ..
Pahit untuk di telan ...
Sakit untuk di fikir ..
Aku tak sangka emak pergi begitu cepat ..
Tak sempat dia nak tengok aku menjadi seorang ibu..
Tak sempat dia nak tengok,mengucup dan membelai cucu nya

Walaupun dah setahun 6 bulan emak pergi ..
Sesaat pun aku tak pernah lupakan dia ..
Setiap malam tido pasti air mata mengalir ..
Rasa macam tak percaya ..
Emak  dah takde ..

Aku redha ...
DIA lebih sayangkan emak ..
Cuma ....
Huh......susah nak cakap ..
Hanya orang yang pernah hilang orang-orang tersayang je yang memahami..

Aku rindu sgt kat Emak ...
Aku rindu nak buat kan susu Anlene untuk dia ..
Aku rindu nak belikan tudung dan baju untuk dia ..
Aku rindu nak makan masakan dari air tangan dia ..
Aku rindu nak bergurau senda dengan dia ..
Aku rindu segala-galanya ...

Sekarang yang tinggal cuma batu nesan untuk aku lepaskan rindu ..
Doa-doa dan bacaan yassin saja yang mampu aku sedekahkan ..
Cuma itu sahaja yang aku mampu buat untuk membalas jasa emak ..
Emak langsung tidak meninggalkan pesanan pada anak2 nya sebelum dia pergi ..

Mungkin dia tak nak kami semua risau....
Pemergian emak begitu pantas...
Dengan sekelip mata je...
Macam x percaya ia nya sudah terjadi...

Ya Allah ...sebak hati aku ...

Emak  ..
Along sayang emak sangat-sangat ..
Emak  akan sentiasa ada di hati  ..
Along  takkan lupa berdoa untuk emak ..
Along  takkan lupa bacakan Yassin untuk emak ..

Emak  ..
Ayah  rindu sgt dekat emak ..
Along janji akan jage adik-adik semua
Terutama sekali ERRA dan ARUL

Emak  ....
Walaupun emak dah tiada di sisi ...
Tapi emak sentiasa di hati  .....

Ya Allah ,
Tempatkan lah emak ku di kalangan orang-orang yang beriman & beramal solehah ,
Tempatkan lah emak ku di sisi kekasih mu ..
Kau permudahkan lah segala urusannya ...
Amin ya rabbal allamin .

AL FATIHAH ......

Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

kau umpama permata

Kau Permata Hati,Mummy

Aku diijabkabulkan pada 13 February 2009,selama 6 bulan baru ku disahkan mengandung.Kandunganku ini adalah cucu sulung dalam keluarga belah aku.Di sebelah mertua pula adalah cucu yang ke 4.Ibu ku meninggal sebelum aku disahkan mengandung,ibu ku tertunggu-tunggu kelahiran cucu sulungnya.Nampaknya hajat arwah ibu tidak terlaksana kerana ibu pergi sebelum dia mengetahui aku mengandung.

Sepanjang mengandungkan anak ini,aku mengalami alahan yang teruk.Aku pantang masuk dapur dan bau tumisan,mesti aku akan berasa mual dan muntah.Semasa aku mengalami alahan ini,ia berlaku pada bulan Ramadhan.Aku tidak dapat melaksanakan ibadah puasa pada tahun itu.Ia berlarutan sampai aku 3 bulan,selepas itu keadaan seperti biasa.Aku jadi seorang yang rajin,suka bersolek dan memasak.

Kandunganku semakin membesar,anak ku begitu aktif bergerak di dalam perut ku.Semasa aku tengah sarat,aku teringin sangat  pergi melancong.Tempat yang inginku pergi ialah Kelantan dan Terengganu,kerana sebelum ini aku tidak berpeluang ke sana.Kebetulan keluarga mertua aku berasal dari Kelantan so hendak pergi ke mana-mana tidak lah sesat.Wakaf Che Yeh merupakan salah satu pusat membeli belah yang amat terkenal dengan jualan yang murah-murah belaka.Aku memang suka ke sana sebab aku ni gila shopping.Bayangkan aku dengan sarat mengandung tanpa rasa penat aku tawaf satu Wakaf Che Yeh,abang dan akak ipar aku dah tak larat lagi.Aku rasa happy sangat masa itu.

Saat yang ku nanti-nantikan telah tiba,aku dah terasa lain macam je.Nak ikutkan due 17hb April 2010  lambat lagi.Aku dimasukkan wad pada 5hb sebab aku rasa perut ku memulas-mulas seperti senggugut,bukaan servik baru 3cm.Aku tunggu selama 2 hari baru aku dimasukkan ke dalam labour room tapi aku ingatkan terus je nak bersalin ,selama 10 jam aku kat labour room selepas itu aku ditolakkan ke dewan bedah kerana aku terpaksa di bedah taku bayi dalan kandungan akan lemas.Alhamdulillah,semuanya selamat.Suami sentiasa di sisi ku selama aku di labour room,suami ku banyak memberi kekuatan pada aku.Terima kasih abang.

Tepat jam 1.36 PM pada 7hb April 2010,aku melahirkan bayi lelaki yang comel  MUHAMMAD FARISH IRFAN B. MOHD PAJRATU SAFRI.Syukur sangat aku dikurniakan bayi lelaki kerana di sebelah mertua ada 4 cucu perempuan.So kehadiran bayi ku ini memberi sinar baru bagi keluarga aku dan mertua.Terima kasih semua kerana telah memberi semangat dan tunjuk ajar dalam pengurusan bayi pertama ku ini kerana aku tiada pengalaman ialah anak sulung.Kini bayi ku sudah berusia 4 bulan,bermacam-macam telatah yang mencuit hati kami sekeluarga.Irfan,kau lah permata hati mummy dan ayah.We love you so much.






           




Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

telatah anak...

telatah anak
macam-macam hal

aksi EFAN...

si ayah x jemu2 melayan kerenah si anak
si ayah sorang yg penyabar dan penyayang org nya
 si ibu pula seorg yg tegas dan penyayang jugak
si anak sangat memerlukan si ayah dan si ibu....
kasih sayang amat diperlukan oleh si anak..






Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Monday, December 27

aksi EFAN bersama kucing nya

Anak aku ni memang suke sangat dengan kucing
Pantang Nampak abis lah kucing 2 jadi mangsa EFAN
EFAN memang cukup geram dgn kucing
Especially kucing kecik....
Di lanyak kucing 2 smpai separuh nyawa
Anak aku ni mmg ganas.....
Bila tengok aksi EFAN dengan kucing mmg mencuit hati...
Lucu sesangat .....
Perihal anak macam2 skrg ni....
Itulah satu-satunya permata hati ku..
Dia lah racun dan dia jugak penawar 

tengok lah ape yg EFAN buat


kucing 2 sentiasa di sisi EFAN

Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Friday, December 24

aku,hubby and my son

Hi my dear...
Nampak nya buln depan aku akan pindah ikut my hubby kt area Banting..
Nak cube dok sendiri,macam mne agak nya kan...
Mesti best agak nya..
Dekat dgn my hubby
B’tambah erat lah kasih sayang kami b’dua...
Anak aku Farish Irfan makin lasak dn nakal..
Tadi dia m’amuk...
Pecah kan botol susu kaca dia...
 geram aku di buat nya...
Bila kne marah.saje je muka dia...
Nak marah pun x jadi




muke pelik EFAN


suke sgt gigit bende

Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Thursday, December 16

baby boy n baby girl

ni cousin efan...
cute x...???
efan geram sgt kt echa ni
bile lh nk besar si echa ni


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

a girl like me

A Girl Like Me - Rihanna



Some girls play the game
They all walk and talk
And they dress the same
Nothin' new to say



Don't they realize
It's so easy to see
Right though there disguise
Makes me wonder why



When the whole worlds turnin' left
It's when I'm goin' right
I need someone to let me be
Just who I am inside



'Cause a girl like me
Is just a little different from all the rest
And a girl like me
Never gonna settle for second best



Could it be a boy like you
Would give me anything if I asked him to
To take all my dreams and then make 'em true
Show me all the reasons that you ought to be
With a girl like me
Just like me



Possibility
Got me trippin'
Thinkin' of what could be
Between you and me



Still I need to know
Should I keep this feelin'
Or let it go
I can't wait no more



So now's the time
To speak your mind
And show me what you feel
So tell me if you want to take
A chance on something real



'Cause a girl like me
(Girl like me)
Is just a little different from all the rest
And a girl likes me
Never gonna settle for second best
(Never gonna settle)



Could it be a boy like you
That would give me anything if I asked him to
(If I asked him to)
To take all my dreams and then make 'em true
Show me all the reasons you ought to be
With a girl like me
(Like me)
Just like me



Mirror, mirror on the wall
Catch me now before I fall
I wish I may, I wish I might
Find the answer here tonight



Mirror, mirror on the wall
Catch me now before I fall
(Before I fall)
I wish I may, I wish I might
Find the answer here tonight



When the whole world's turnin' left
It's when I'm going right
I need someone to let me be
Just who I am inside



'Cause a girl like me
Is just a little different from all the rest
And a girl like me
(Girl like me)
Never gonna settle for second best



Could it be a boy like you
(Could it be a boy like you)
Would give me anything if I asked him to
To take all my dreams and then make 'em true
(Make 'em true)
Show me all the reasons that you ought to be
With a girl like me
Just like me



Mirror, mirror on the wall
Catch me now before I fall
I wish I may, I wish I might
Find the answer here tonight



'Cause a girl like me
Is just a little different from all the rest
And a girl like me
(Girl like me)
Never gonna settle for second best

Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Sunday, December 12

malang x berbau









selepas accident




kisah ni berlaku pada 12/12/2010
my husband balik cuti
nak jumpe isteri dan anak tersayang
tapi lain pulak yg jadi
seumur hidup nya x pernah terlibat dlm kemalangan
ini lah kali pertama dan terakhir untuk nya
mujur lah tiada yg parah
masih boleh bekerja m'cari nafkah untuk isteri dan anak
patut kah hati aku x sedap je !!!!
rupe2 nya ada perkara yg x di ingini berlaku
ini semua disebabkan kecuaian org sekeliling
kita pulak yg kena
geram betul aku....!!!
jadikanlah ia 1 iktibar utk kita...




Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Tuesday, December 7

rindu pada yg tersayang

 MISS U LAH KAT ABANG

dah 3 ari abang kt KLIA
pu3 n baby boy windu sangat kt abang
abang pasti windu kt kamu berdua kan
abang,pu3 n baby boy doakan kesejahteraan abang kat sana
semoga abang dpt sesuai kan diri kat sana
pu3 tau abang tentu dapat sesuai kan diri sbb abang ni jenis peramah
suke berkawan dgn sape pun
pu3 n baby boy x sabar nak tunggu abang balik
pu3 n baby boy kat sini sihat sokmo
harap2 abang pun macam 2 jgk...sihat sokmo
jauh abang merantau m'cari rezeki untuk pu3 n baby boy
pu3 n baby boy x akan lupe pengorbanan abang pada kami
abang x pernah pun merungut walau sikit pun
abang sorg yg kuat dan semangat x kenal erti susah n putus asa
pu3 n baby boy sayang sangat kt abang
pu3 n baby boy akan sentiasa mnyayangi,mencintai dan mengingati abang 
walau di mana abang berada....
we'll love u





Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Sunday, December 5

love u baby

LIKE DAD,LIKE SON





baby boy mummy dh pun cukup 8 month
semakin notty mummy tgk baby boy
kadang2 mummy sampai x boleh sabar dgn perangai baby boy
geram sesangat,kan mummy dh cakap ngan baby boy 
"baby boy,jgn notty2 sgt....mummy x suke lh"
now,baby boy dh pandai bile mummy marah baby boy buat mimik muka...
tomey sangat,sampai mummy x jadi nk marah baby boy
baby boy - baby boy
baby boy cukup geram dgn cousin(ECHA) baby boy skrg
seboleh-boleh nya nak dapat kan ECHA
baby boy cayang ECHA kan.....
baby boy mummy ni good boy kan...
don't notty2 tau cayang...













Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

windu ar...







aku skrg ade kat N9
lme betul x balik sini
kali ni aku balik bukan untuk seminggu atau sebulan 
tapi utk bebulan lame nye
my husband dapat keje kat area KLIA
so utk sementara waktu
aku dok kek umah En Hamka b Atan(ayah aku)
bertambah ceria lh n kecoh lah umah En Hamka
x lah sunyi cam hari2 biase
baby boy aku tu dh pandai buat bising
bebel je baby boy 2




p/s: alamak mata aku dh mula mngantok
mkne nya aku kne stop dulu
daaaaa..





Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Saturday, November 13

bEr!tA SeNsAS!.......

Kereta putus 2,pemandu cedera ringan

KUALA PILAH: Ibarat berpantang maut sebelum ajal, seorang anggota polis hanya cedera walaupun keretanya putus dua dalam kemalangan di Jalan Seremban-Kuala Pilah berdekatan Bukit Putus di sini, semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 9.20 pagi itu, kereta Proton Wira yang dipandu anggota polis berusia 20-an itu dikatakan terbabas akibat jalan licin berikutan hujan renyai-renyai.

Saparul Kamal Othman, 44, yang menyaksikan kejadian itu berkata, dia melihat Proton Wira berkenaan yang berada di depannya tiba-tiba hilang kawalan dan berpusing beberapa kali sebelum melintang ke tengah jalan. Saparul yang dalam perjalanan dari Kuala Pilah ke Seremban, berkata sebuah kereta Gen2 yang dipandu wanita berusia 50-an, iaitu seorang guru besar bersama seorang lelaki berusia belasan tahun dari arah bertentangan, kemudian merempuh kereta anggota polis itu menyebabkan bahagian enjin Proton Wira berkenaan terputus daripada badannya.

“Tiba-tiba sebuah lagi kereta dari laluan sama anggota polis itu yang dipandu seorang wanita hamil berusia 20-an, merempuh bahagian depan Proton Wira yang tercabut itu,” katanya.

Saparul segera memberhentikan kenderaannya dan mendapati keempat-empat mangsa cedera.


Anggota polis berkenaan hanya cedera ringan di tangan manakala wanita hamil itu cedera di dada manakala guru besar wanita serta budak lelaki bersamanya masing-masing cedera di kaki dan kepala,” katanya yang kemudian menghubungi pihak berkuasa untuk bantuan.



Sementara itu, jurucakap polis berkata, semua mangsa cedera dihantar ke Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS) untuk rawatan dan punca kemalangan disiasat.

p/s: anggota polis yg dimaksudkan itu adalah sepupu suami ku...
      AMIR B.  ISMAIL




Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Tuesday, November 9

itulah cinta





Love Quote


·         Don't frown. You never know who is falling in love with your smile.
·         Love does not consist in gazing at each other but in looking together in the same direction.
·         I love you, not for what you are, but for what I am when I am with you.
·         You're nothing short of my everything.








Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

@cEr!Ta c!nTa@






13 Tanda Anda Telah Jatuh Cinta

Jika anda ingin tahu sama ada anda telah jatuh cinta dengan seseorang, anda boleh mengetahui melalui perkara berikut:


1.       Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.
2.      Anda akan sentiasa merindui dia.
3.       Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan.
4.      Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.
5.      Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.
6.       Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.
7.       Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang.
8.      Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.
9.      Dia sentiasa di fikiran anda.
10.  Anda akan sentiasa terhidu baunya.
11.   Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.
12.   Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.
13.   Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda.

Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...