Ber'santai' bersama ! ✿LYSSA FAIZUREEN✿ !

✿Jom baca entry ASFIERA minggu ini ✿

Wednesday, June 29

puasa ganti

hari ni aku start 'puasa ganti'...aku rasa seperti puasa di bulan Ramadhan pulak..
macam2 nak makan...aku suruh En Hubby aku beli kan 

air tebu fresh...hmmmm sedap betul bila time puasa minum..terasa nikmat nya..
kalau x puasa rasa biasa je...




hmm yummmmmy....3biji aku balun sorg..anak aku sebiji

En hubby thanks ye..nanti belikan lagi ye...besok x tau nak makan ape pulak
tunggu my order ye En hubby..







Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Tuesday, June 28

love



love is cinta
cinta is love





p/s : aku nak love kat sape????
love tuk diri sendiri je lah...opppsss ada 2  insan yg teramat aku sayang..
MUHAMMAD FARISH IRFAN
&
MOHD PAJRATU SAFRI





Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

syukur sesangat....

salam dan selamat malam..

hari ini aku ada temujanji dengan doktor pakar kanak DATUK DR JIMMY di HOSPITAL SULTANAH NUR ZAHRAH








sbb mase anak baby ade bunyi something kt jantung anak aku...masa tu hanya TUHAN saja yg tahu perasaan aku ketika itu
masa anak aku 3 bulan doktor buat ECHO
bila di scan ada lubang kecil pada jantung nya
nasib jauh dari injab
lubang yabg dimaksudkan cuma 2mm sahaja
x berapa SERIUS
so aku kena perhatikan dan pantau perkembangan baby sehingga setahun..

adakah dia ada simptom2 spt org sakit jantung...????
  1. cepat penat atau mengah
  2. minum susu t'cungap2
  3. sering kali demam
  4. muka dan kuku pucat
  5. tiada selera makan
  6. berat badan x naik
  7. tidak aktif
  8. dll
selama aku menjaga baby kenit ni simptom2 di atas mmg tiada langsung,demam cuma 3 kali dlm setahun..aku mmg pantau btul2 ttg kesihatan dia...aku x nak t'jadi apa2 kat baby kenit aku ni..p'kembangan dia mmg 100% terbaaaeeekkk...aktif spt kanak2 normal yg tiada penyakit...

alhamdulillah,hari ni aku g bawak baby kenit buat ECHO,keputusan nya di luar jangkaan..
mmgggg teeerrrbaaaeeekkk...
masa aku kt dlm bilik ECHO 2 jantung dup dap dup dap...takutttt kalau2 ia m'jadi parah...
doktor kata very gooood...n goood baby
next year dtg lagi buat ECHO....
ok thanks.....
ni cuma contoh ECHO 4 JANTUNG..
pic google
semua mmg di luar jangkaan...jantung yg dikatakan b'lubang 2 sudah TIADA lagi...
alhamdulillah...syukur kepadamu Ya Allah...

p/s:baby boy,syukur alhamdulillah ank mummy dh ok





Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Sunday, June 26

ANEKA PETUA

salam dan selamat petang
untuk kali ini petua yang ingin aku 'share' kan adalah petua kecantikan utk semua




kulit limau putihkan gigi
+gigi yang putih tentunya akan membuatkan senyuman lebih menawan.
cara yg boleh anda lakukan utk memutihkan gigi adalah dgn menggunakan bahagian kulit limau 
gosok gigi menggunakan kulit limau tadi.
insya'allah jika di amalkan gigi anda akan semakin putih







daun inai merawat kelemumur
+bagi anda yang mengalami masalah kelemumur,ambil  semangkuk daun inai
kisar b'sama sebiji telur hingga halus
sapukan bahan tadi pada kulit kepala dan bungkus dgn kain selama 1/2 jam
kemudian bilas rambut dgn air bersih 
amalkan 2 kali seminggu.







kuku cantik bersinar
+ingin m'dapatkan kuku yang cantik dan putih??
ambil seulas bawang putih dan belah dua
kemudian gosokkan pada kuku anda.
anda pasti akan b'puas hati dgn hasilnya









biji asam jawa kurangkan bengkak
+bg mengurangkan bengkak akibat gigitan binatang berbisa atau terkena duri,gunakan biji asam jawa
asah biji asam jawa b'sama air dan sapu pada bhagian t'sebut
ulang sehingga bengkak surut







Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Saturday, June 25

spontan...efan pakai tudung

salam dan selamat petang

cuba lihat kerenah anak kesayangan aku ni
macam2 aksi dia buat
dia suke try benda2 mcm ni
pas2 suruh orang gelak kan dia 
bila org gelak kan dia ,dia pun gelak jugak lah..

tomey kan EFAN pakai tudung,cam baby gurl...
love u sayang sesangat2.....






p/s : sayang,jgn pakai selalu sangat tau..utk suka suki x pe...

Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Friday, June 24

anak2 zaman sekarang...

salam dan selamat pagi semua...


Dulu2 mase aku zaman kanak2 mmg best ..macam2 permainan we'll main...dari ptg smpai ke senja baru blik main...pas2 besok sambung lagi...
setiap hari ade je p'mainan yg nak di mainkan..agak2 boring  dgn game 2 tukar game lain plak...


Game yg we'll main 2 bkn lah game mcm kt dlm PS2 atau PSP tu..ni p'mainan tradisional....kanak2 zaman skrg ni mane tau p'mainan tradisi kite dulu2...yang diorg tau PS2,PSP dan LAPTOP...dan yg t'baru IPAD...x tau punn game dlm HANDSET..


Game yang selalu aku main mase kanak2 dulu adalah TENG TENG,GALAH PJG,SELIPAR BERACUN,MAIN GETAH,POLIS2,NYOROK2,BATU SEREMBAN,CONGKAK,SUSUN TIN,SEPAK SELIPAR dan mcm2 lagi..biase nya kami ade PORT nk main...


PORT kami biase nye kt depan umah CIK YOT...CIK YOT seorg yg sporting giler..beliau adalah emak kpd mmbe kamcing aku mse zaman p'sekolahan iaitu NORSIAH BT NOH...atau PUAN SIAH sbb skrg die dh pun beranak 2...rata2 kawan2 aku mase zaman kanak2 dulu dh pun berumahtangga..bila we'll flashback zaman dulu2..mmg kelako habis...1 hari jumpe pun x abis cite....


kanak2 skrg x merasa semua 2...bayangkn anak aku yg umo baru 1st 3 bln dh pndai nak main HANDSET DAN LAPTOP...klau aku dok ngadap laptop si kenit aku 2 pun nk main gak..siap ajar aku skali...dan bile aku pegang HP nk tfun atau dok msg die pun nak jgk...p'mainan die lgsg x nak usik...


zaman kanak2 anak aku just dok umah ngadap LAPTOP atau PS2 je lah..xmerasa mcm kite dulu2....


tengok 2 tengah buat ape..??
bkn main khusyuk lagi dia tgk video kesukaan dia..
'ba ba ba black sheep"

cuba tgk si kenit dlm picture 2 ..bkn main lagi kan..??kanak2 skrg makin bijak dn cepat belajar...








Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Sunday, June 19

untuk minum petang

boleh di buat utk minum petang dan  juadah berbuka puasa pada tahun ni...tinggal beberapa minggu je nak puasa 
pastu raya pulak...
thanks ...




dari sumber : Dari Dapur Madihaa




bebola roti goreng





Bahan-Bahan 
14 keping roti ( plain white bread) ~ potong menjadi kepingan kecil 
2 biji telur (saiz besar) 

3 batang cili merah ~ dihiris 
1 biji bawang besar ~ didadu halus2 
sedikit daun sup/bawang ~ dihiris halus (guna daun sup lebih bangkit baunya) 
2 sudu teh serbuk lada putih 
garam secukup rasa 
perasa ikan bilis (guna 1/2 kiub) 
minyak utk menggoreng 

Cara menyediakan 

Masukkan roti ke dalam mangkuk yg besar. Kemudian pecahkan telur ke dalamnya.. masukkan cili merah, bawang, perasa ikan bilis yang diperoikan dan daun sup/bawang. Gaul rata-rata. Akhir sekali, masukkan garam dan lada putih serbuk. Gaul rata2 dan kepal2kan menjadi bebola. Buat bebola roti hingga habis. Gorenglah seperti anda menggoreng jemput-jemput biasa. Hidangkan bersama sos cili yg anda gemari.

Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

happy father day

Salam 1 M'sia dan selamat tengah hari...

today is monday n father day..
 i nak wish "happy father day to
 my loved 'En hubby' MOHD PAJRATU SAFRI (papa kpd farish irfan)
my 'ayah' EN HAMKA B ATAN (atok farish irfan)
my 'father in law' MAT SAMAN BMAT JUNOH (tok bah farish irfan)
dan juga kpd yg papa,daddy,ayah,abah,walid,bak dan juga gelarannya..
jasa dan pengorbanan mereka x boleh di bayar dgn wang ringgit...
x tau dgn cara ape yang bisa kita balasi...(t'pengaruh dgn cite dr seberang)



en hubby (ayah farish irfan)

father in law (tok bah farish irfan)
ayah aku (atok farish irfan)




Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

1 lagi resipi macaroni

Assalamualaikum...

aku mmg suke memasak dan juga mngumpul resipi...
bila aku xde idea nak masak aku pun cuba lah resipi yang agak pelik bg aku...
en hubby aku makan je ape yaang aku masak..janji sedap..lagi2 "air tangan" isteri kan

satu lagi resipi macaroni...yang agak sempoi...




P1270253


BAHAN-BAHANNYA:-)
150 gram makaroni yang belum direbus
1 keping daging burger, dihancurkan
15 pokok daun kuchai, hiris kasar
1 biji bawang besar, dadu
2 ulas bawang putih, cincang halus
1 camca besar cili kisar
1 camca besar sos tiram
1 camca besar sos cili
1 1/2 camca besar sos tomato
1 camca teh jintan manis, tumbuk hancur (mat guna serbuk)
1 cawan air
Garam secukup rasa
Cili merah, dibuang biji dan didadu kecil

CARA MEMBUATNYA :-)

  1. Rebus makaroni dalam air mendidih bergaram hingga lembut, toskan. Panaskan minyak dalam kuali, tumis bawang besar dan bawang putih hingga harum, tambah cili kisar, jintan manis dan tumis hinggga garing. Masukkan daging dan kacau rata.
  2. Tambah sos cili, sos tiram dan sos tomato. Kacau rata dan tuang air. Biar mendidih dan daging masak. Masukkan makaroni dan gaul. Tabur kuchai dan kacau rata. Tambah garam secukup rasa. Ok, boleh matikan api.
  3. Tabur cili merah yang telah didadu tadi sebelum dihidangkan....Jomm sarapan semua!!!..

simple je kan...insya'allah aku akan cuba...utk suami dan anak t'sayang...

Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Friday, June 17

sudah 722 hari

ikut kiraan aku,arwah mak dh pergi selama 722 hari...b'samaan 2 thun...ntah ye ke tidak aku kira 2...aku punye suke lah aku yg kire...cepat mse meninggal kite..aku rse mcm semalam je berlaku,...


semalam kn malam Jumaat,aku baca Yassin..ntah tetibe je hati aku jadi sayu,hiba x tentu pasal...mgkin mak aku ingat aku dh lupe kan dia kot...


rintihan hati kecil ku    "mak ,along x pernah lupe kan mak walaupun sesaat...along pergi mne2 teringat kan mak,sbb tgk org di sekeliling selalu bwk jalan2 mak dia,main2 ngan cucu...tp along x sempat nak buat mcm 2 kt mak...along baru kawen 4 bulan,mak dh tinggalkan along buat selama2 nye...tp walau mcm mne pun,hajat mak nak tgk along naik pelamin telah termakbul...cuma x sempat nak timang cucu je..." 


mak sendiri dgn mak mertua mmg lain...mak sendiri kita dh kenal sesangat dan faham akan dia..mak mertua,aku masih x faham dan x mengerti....aku masih x boleh m'anggap nye sbg mak sendiri...kami mmg jauh berbeza...aku masih kekok...aku di dlm dunia ku,dia dgn dunia dia....
aku ngan arwah mak mmg sekepala...mcm kawan2 je...sntiase dlm mood happy...mak sendiri lebih memahami aku...


:( aku t'lalu rindu kan peluk kn mak ngan ciuman mak...(taip smbil nangis..)
bila aku rindu mak,aku x tau nak peluk sape...??? (b'henti kejap nak nangis puas2....sbb rindu sesgt kat mak..)


 tiap kali aku menatap gambar mak.air mata aku x henti2 utk mengalir..
terasa sebak sesagt3...hanya Tuhan je yg tahu betapa aku rindu kat mak...
bila aku rindu mak aku x tau nak peluk sape??




masa ni adalah hari yang paling bermakna dlm hidup aku..dan juga hajat mak utk melihat aku naik pelamin dgn pilihan hati aku sndiri..
mak baru je elok dari sakit dlm beberapa bulan sebelom majlis perkahwinan aku..

"mak,tanpa mu along tak akan berada di atas dunia ini.."

"terima kasih mak,sbb telah melahirkan along ke dunia.."

"along x sempat nak membalas segala pengorbanan mu"

"halalkan air susu mak yang mak berikan pada along sewaktu kecil dahulu..."

"along bersyukur sbb along sudah pun m'jadi seorang ibu..."








Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Thursday, June 16

go to pasar payang

today,pagi2 hari aku dh bngun..biase nye anak au bngun aku x bngun2 lagi,
today is friday,en hubby cuti..so aku pagi2 dh g pasar payang beli lauk utk makan tengah hari nanti..bukan aku g berdua je..abah dan adik ipar aku pun turut serta...dan x lupe jgak baby kenit aku tu...
bile g pasar macam ragam peniaga dan pengunjung...ada beberape pengunjung sibuk melayan ngan beri kata2 pujian kpd baby kenit aku...


pengunjung : eee...comey nye baby ni...(yg biase dgr)
baby kenit : (buat muke gatal n baget comey)
pengunjung : sapo namo ni...?? geram nyeee
babykenit : (sekali lagi wt muke gatal n comey..dn t'sipu2 gatal)
pengunjung : cium cikitttt...







pintu depan pasar payang..pasar yang paling famous di terengganu...stiap pengunjung luar dr terengganu..ini adalah tmpat yang harus di lawati...macam di kelantan ada pasar siti khatijah...di terengganu pulak pasar payang....



ni tingkat bawah sekali..di mana di sini hanya m'jual bahan2 mentah dan barang2 basah spt ikan2 dan syur2an..kat tingkat ats pulak jual pakaian,kain sarung,batik,songket dan mcm2 lg...tp aku tak g atas just bawah je...sbb aku g beli ikan n sayur2 je...



durian ni skrg x kira musim...sentiasa ade kat pasar payang 2...bile tiba musim durian sebenar baru lah murah...kalau belom tiba musim nya mmg mahal...
so kite kena lah bijak berbelanja....





kalau nak tahu ni adalah telur penyu...kesian kt penyu dah lah haiwan yg hampir pupus...telur pulak manusia amik bkn utk netaskan tapi utk di makan...issh3...no good mcm ni....sayangilah penyu ni......haiwan yg sentiase diancam dan dianiaya....telur penyu ni cume ade kat pasar2 belah pantai timur je...mahal lah jgk...sbb brg payah dapat...bkn ade selalu....
tp aku x smpai hati nk tgk telur2 2 mcm 2...kalau telur ayam x pe...ayam bukan haiwan yg terancam...kalau boleh aku nak je amik telur ni g  hantar kat tempat santuari penyu.....
Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Wednesday, June 15

makaroni.....besok punye cite

besok aku nak masakan macaroni utk en hubby aku...
so aku tgh cari dlm blog2 yang mnyediakan resipi macaroni yang agak simple...
aku mmg suke masak,tp utk hari ni aku runsing nak masak ape...
idea x datang lagi...
lagi pun tgh hari ni en hubby aku x balik makan tgh hari so aku masak petang je lah...lauk semlm ade lagi so aku panas kn je lah...jimattttt....


macaroni oh macaroni......






bahan-bahan:

1 1/2 cawan makaroni- rebus dalam air mendidih yang dicampur sedikit garam hingga lembut. Toskan
1/2 cawan tomato puri
1 labu bawang besar didadu
1/2 cawan daging cincang- K.An guna daging segar (kalau guna daging kisar Ramly tu, jangan lupa letakkan dalam penapis dan lalukan dulu di bawah air agar daging bersih)
2 ulas bawang putih dicincang
3 sudu besar sos cili
1 tangkai cili merah dihiris
1/2 sudu teh oregano kering
1/2 biji tomato segar didadu
4 batang sosej dipotong kecil
sedikit sayuran seperti kobis dan karot yang dihiris halus
sedikit garam dan gula jika perlu
minyak untuk menumis

Cara membuatnya:

1. Panaskan minyak dalam kuali. Tumis bawang merah dan bawang putih hingga layu. Masukkan daging dan goreng hingga masak.

2. Masukkan tomato yang didadu, tomato puri, cili merah dan sos cili. Kacau hingga buah tomato lembut. Masukkan sedikit air, sosej dan sayuran. Tambah garam dan gula secukup rasa.

3. Masukkan makaroni yang telah direbus lembut tadi. Gaul sebati. Masukkan oregano kering dan kacau rata. Sedia dihidang.


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

dapat anak buah baru

setelah sekian lama pasangan abg long dan kak sally ingin memperolehi baby boy,akhirnya termakbul juga..dilahirkan pada 7hb Jun 2011...pukul berapa itu aku x pasti sbb belom jumpe mother kepada baby boy tu....sat g bile dh jumpe aku akan mengambil alih tugas sebagai CID...hehehe....(teringin nak jadi polis,disbbkan ketinggian terpaksa batalkan niat tu)....

tahun ni abah ngan ma dapat cucu lagi...tahun lepas 2 orang sekali cucu perempuan dan cucu lelaki....utk kali ni cucu lelaki...nampaknya baby kenit aku tu ade kawan lah...habis lah kena lanyak dgan baby kenit aku ni...baby kenit aku skrg bukan main lasak lagi...umie die pun selalu kena lanyak ..sakit2 badan umie.....apa saje kita lakukan pasti baby kenit aku tiru balik...1 lagi perkara yang selalu baby kenit lakukan ialah 'iklan' kat tv...mmg dia paling suke....smpai lopong mulut tu....buat cara mcm mne pun tetap tgk 'iklan'...cuba kite halang...marah bkn main...mulut 2 dah macam mulut ayam belanda,x ngeti diam....2 belom pandai cakap lag....bile dh pandai cakap...tnggu je lah kerenah dia....

alamak panjang lebar pulak cite pasal anak aku...sebenarnye dlm entri kali ni aku nak cite pasal baby yg baru lahir 2....alamat!terlebih sudah....eh bio lah....entri ni aku yang taip....blog aku lg so ape salah nye aku cite psl anak aku kn....???
hehehehe.....berbalik pada tajuk...x silap aku nama baby boy tu...hmmmmm SYAQIR ADAM b MOHD SHAWAL KIMAN....class name ank zaman sekarang ni kan....baby boy ni ank yang ke 3...kak Sally b'salin czer utk kali ke 3....so lpas ni xde lah....ape2 pun tahniah sbb dapat baby boy.....pic xde sbb abg long x upload lagi.....tunggu mse yg akn datang....



ni family abg long ngan kak sally....b'sama 2 puteri iaitu Syarina dan Sarah...

Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

TIP & PETUA

petua seumpama ini sesuai utk baby...mudah sangat


elakkan anak kencing malam
setiap pagi dan sebelum tido,beri anak anda minum sesudu madu yang dicampurkan dgn sedikit
perahan lemon.mudah2an anak kecil anda akan berhenti kencing malam

halia atasi kembung
ambil seketul halia b'saiz sederhana besar,bersihkan dan tumbuk sedikit 
kemudian masukkan ke dlm gelas dan tuang air yang mendidih anggaran setengah gelas
tutup permukaan gelas tersebut dgn piring selama 10 minit
selepas itu tapis dan jadikan dua bhgian 
sebhgiannya anda minum dan sebhgian lagi anda simpan di dlm peti sejuk
sekiranya perut anda terasa kembung lagi,ulang meminumnya sehingga perut berasa lega



cantikkan kening anak
jika ans=da ingin builu kening anak anda hitam dan lebat
ambil beberapa helai daun sirih,patahkan tangkai dari daunnya dan sapukan bhgian bergetah paada kening anak anda.lakukan setiap hari,hasilnya anda akan dapati kening anak anda akan jadi lebat dan hitam.
amalan ini hanya sesuai utk bayi berusia bawah setahun.





Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

TIP & PETUA

today aku nak tulis tentang petua dan tip yang kian dilupakan..petua2 ni amat berguna utk kita ,cume kita kena rajin je...zaman skrg senang beli saje produk2 untuk p'jagaan kulit dan diri...mereka x tau petua2 ni semua nya dari tumbuh2an tiada bahan kimia lagi...
selamat lagi...sesuai utk semua ..


PETUA:
payudara kembali anjal
ambil sebiji labu,kupas dan masak sehingga empuk.
setelah masak,biarkan seketika sehingga kurang panas dan kemudian ramas.
sapukan pada keseluruhan payudara.
biarkan 20 minit sblm dibilas.amalkan sehingga nampak kesannya

hilangkan parut
tumbuk beberapa batang kulit kayu manis sehingga menjadi serbuk.
kemudian,campurkan dgn sedikit air dan bedak sejuk
setelah sebati,sapu rata campuran tadi kebhgian yang berparut.
lakuykan sekerap mungkin sehingga parut beransur pulih





Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Tuesday, June 14

now i'm back to TERENGGANU

salam 1 m'sia


now en hubby,i and my son came back ...
en hubby dh buat keputusan mahu menetap di Terengganu di mana anak aku di lahirkan
sebelom ni aku dok kt Banting,S'gor umah sendiri lagi
entah kenapa en hubby nak tukar angin pulak..
dikata x best dok bandar Banting..banyak p'cemaran..
bayangkan ,aku baru dok 3 hari..ank  dan aku demam pulak..
lama pulak 2..kecian kt my baby...x lalu nak makan asyik nak merengek je..
kebetulan masa tu,happy new year..nampak nya x h mane2 lah ...dok umah je
nak g jalan2 my baby meragam...
b'korban utk anak..aku balik semula ke n9...after 2 3 hari my baby elok dari demam...
alhamdulillah...
demam ni merupakan demam yang ke 3..susah jugak nak jaga ank demam ni...macam2 ragam...









Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

sesuatu yag indah...

salam 1 m'sia

today is tuesday and 2morrow is wednesday
so apa yang aku nak buat dgn kedua2 hari ni..??
cite cikit....
dalam 3 hari lagi genap lah 2 tahun pemergian 
arwahyarhammah Fatimah bt Md Rasad ke rahmatullah
beliau merupakan seorang ibu yang sangat prihatin tentang kebajikan anak2
semasa hayat nye,beliau sangat di senangi semua orang kerana keramahannya,kecoletahannya dan keprihatinannya...
beliau menjadi tumpuan bile ada nya knduri di kawasan setempat
beliau seorang yang rajin dan pandai meriuhkan suasana..
tapi kini tidak lagi..apabila ada nya kenduri suasana agak suram dan tidak ceria seperti dahulu..
bila menjelang Hari Raya,beliau lah orang yang paling gembira dan excited utk membuat p'siapan Hari Raya utk anak2 nya..kami akan sama2 pergi ke gedung pakaian utk m'cari langsir dan juga kain pasang utk di buat baju..
dan x lupa jugak bahan2 utk m'buat kuih raya..

kini ,suasana seumpama itu tiada lagi..sambutan Hari Raya sejak pemergian beliau cuma ala kadar je..tak de semangat 
aku rindu kan rendang daging beliau di pagi raya...
sekarang ni bile aku rindu kan masakan nya ..aku kne lah buat sendiri...

p/s : mak,along rindu sesgt dgn peluk mak,nak cium mak,nak gurau2 dgn mak...nak rase mskan mak....
mak...along doakan semoga mak damai di sana dan mak doakan ank dan cucu mak ye....


first raya tanpa arwah di sisi...gegiler2....mase ni aku tgh mngandung 3 bulan..
ini lah keluarga tanpa arwah mak di sisi...
ayah ku kesunyian....kini anak2 lah tempat ayah menumpang kasih...
ayah, ayah seorang yang tabah dan cekal hati....
ur are my superhero....
selamat hari ayah....


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Sunday, June 12

cik Wira akan dapat Kawan....

kali ni aku nak b'cite dlm entri ni pasal cik Wira akan ada adik..nanti cik Wira jangan cemburu dgn adik tau...cik Wira jangan sedih ye..bkn b'makne bile adik ade Cik Wira x di perlukan..kami sayang sangat kt cik Wira..cik Wira dh byk b'jasa pade kami...kami x akan lupekan cik Wira smpai bile2...kami akan jage cik Wira smpai Cik Wira..


kami nak carikan teman untuk cik Wira,kecian kat cik Wira sejak kita pindah di t'ganu cik wira x de kawan...so sbb 2 kami amik cik Wave sbg teman di kala cik Wira sunyi...selepas ini cik Wira x b'sendirian...ok cayang dont notty2...


jasa mu akan ku kenang :-

  • bawak  arwah mak aku g berubat
  • bawak g shopping
  • hantar aku balik kampong
  • hantar aku g klinik n hospital
  • first time aku blaja bawak kete
  • dh jelajah negeri jitra,sg petani,butterworth,bukit gantang,parit buntar,grik,k'tan,t'ganu,melaka,n9,muar,selangor,kl dan pahang....
  • cume perlis,johor je blom jelajah lg
cik Wira,we loooooveeeee u.......

Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Monday, June 6

mne yg sempat..

salam 1 Msia

hari ni aku saje nk upload pic yg aku x sempat nk update
al maklum lah...
kekdg line Maxis ni ade p
problem so x boleh lh nk update selalu

suke nye die....

mase ni nak g tgk drift


di i-city...mse ni efan demam..

hot mummy..


Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

berlibur di kampung Telosan

salam 1 M'sia...

baru2 ni kami sefamily balik Kg Telosan,Pasir Puteh Kelantan
balik kejap je sbb sebelah malamnye abg ipar n biras aku nak blik Terengganu..
dapat lah aku merasa makan Sate Ikan dan Etok..
setelah sekian x dapat menikmati 2 makanan tradisi turun temurun di kampung itu..

Pekan Pasir Puteh pun byk dh berubah,nampak nye segala nye dh berubah
kita seolah2 x dapt nak merasai suasana di kampung..disebabkan arus pemodenan yg semakin pesat m'bngun..
generasi akan dtg x akan merasai suasana sewaktu kita dahulu...

ni picture mase dlm p'jlnan pergi dan balik ke kelantan....

ibu dan anak yg paling comey


anak ku yg x boleh duduk diam

cute nye umi efan....

b'main di tepi pntai rhu sepuloh,setiu
efan : umi,comey x efan
umi : anak mi mmg comey...2 umi suke capture pic efan

ape lah yang dibincangkn 2 beranak tu...

efan : tok bah,tepilah cikit efan nk main ngan ombak
tok bah : tak yah lah,nnti efan jatuh...

efan : ayah,lariiiiii...ombak datang...cepatttt
ayah : ok3...cepattttttttt



Terima Kasih kerana sudi membaca Entry PU3! LIKE kalau SUKE...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...